هویت‌های کوئیر ایرانی در مهاجرت: روایت‌ها و دینامیک قدرت (پنل)

هویت‌های کوئیر ایرانی در مهاجرت: روایت‌ها و دینامیک قدرت (پنل)

This post is also available in: English

پنج‌شنبه 22, آگوست 2024
00
روز
00
ساعت
00
دقیقه
00
ثانیه
این رویداد پایان یافته است

زبان ارائه: انگلیسی

سومین کنفرانس بین‌المللی ایران‌پژوهی معاصر

برگزارکننده: دانشگاه ایران آکادمیا

تاریخ برگزاری: ۲۲ و ۲۳ اوت ۲۰۲۴

مکان ارائه: دانشگاه گوته، فرانکفورت، آلمان

سخنرانی
189 محتوا
کنفرانس ۲۰۲۴
سومین کنفرانس دوزبانه بین‌المللی ایران‌پژوهی معاصر ۲۰۲۴
75 محتوا

نام‌ها

Play Video

پنل «هویت‌های کوئیر ایرانی در مهاجرت: روایت‌ها و دینامیک قدرت» به بررسی هویت‌های جنسی و جنسیتی افراد کوئیر ایرانی در تبعید و مهاجرت، به‌ویژه در ترکیه، بریتانیا و کانادا می‌پردازد.

زینب پیغمبرزاده

ساخت روایت‌های گرایش جنسی در جوامع فارسی زبان در بستر پناهجوئی در ترکیه

مهران رضایی

قدرت-دانش و خود پدیداری؛ بررسی رویکردی غیر فوکویی در مطالعه هویت‌های کوئیر ایرانی در تبعید

گرداننده:‌ آناهیتا حسینی

مهران رضایی: قدرت-دانش و خود پدیداری؛ بررسی رویکردی غیر فوکویی در مطالعه هویت‌های کوئیر ایرانی در تبعید

مهران رضایی در این سخنرانی به بررسی مفاهیم قدرت و دانش و ارتباط آن با هویت‌های جنسی و جنسیتی کوئیر ایرانی در تبعید می‌پردازد. او در این سخنرانی با نقد و بازنگری رویکرد میشل فوکو به قدرت-دانش، به دنبال ارائه یک رویکرد جایگزین برای مطالعه هویت‌های کوئیر ایرانی است. او با استناد به تحقیقات افسانه نجم‌آبادی در زمینه کوئیر بودن در ایران، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه اعمال نظریات فوکویی درباره قدرت-دانش در زمینه خاص ایران، به دلیل پیچیدگی‌های موجود، با چالش‌هایی مواجه می‌شود.

رضایی در این سخنرانی به جای پذیرفتن کامل دیدگاه فوکو درباره خود در چارچوبی از قدرت-دانش، به ارائه یک بازنگری در نظریه فوکو می‌پردازد که بر اساس داده‌های تجربی جمع‌آوری شده از تحقیقات انجام‌شده بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ بر روی مهاجران کوئیر ایرانی در ترکیه، بریتانیا و کانادا است. او نشان می‌دهد که افراد کوئیر ایرانی به جای درونی‌سازی عمیق خود در چارچوب قدرت-دانش، از یک “خود استراتژیک” استفاده می‌کنند.

در این رویکرد، قدرت بیشتر بر رفتار و تصویر عمومی افراد تمرکز دارد تا بر اسرار درونی آنها. این تغییر در تمرکز، نشان‌دهنده سیستمی متخلخل از قدرت-دانش در ایران است که به افراد امکان می‌دهد تا آزادی‌های خود را در فضاهای سطحی و ظاهری اعمال کنند، در حالی که لایه‌های عمیق‌تر نیت و قصد فردی همچنان تحت تأثیر نگاه پان‌اپتیکونی قرار نمی‌گیرند.

این پنل به بررسی جنبه‌های مختلف هویت‌های جنسی و جنسیتی کوئیر ایرانیان در تبعید پرداخته و نشان می‌دهد که چگونه دینامیک‌های قدرت و دانش، روایت‌های جنسی و فرآیندهای پناهندگی را شکل می‌دهند. زینب پیغمبرزاده با تمرکز بر روایت‌های تک‌هنجارانه و چگونگی تاثیر آن‌ها بر جامعه LGBTQ فارسی‌زبان، و مهران رضایی با بازنگری در نظریه قدرت-دانش فوکو، به درک عمیق‌تری از هویت‌های کوئیر ایرانی در مهاجرت دست می‌یابند و نشان می‌دهند که این هویت‌ها در بسترهای اجتماعی و سیاسی خاص چگونه تغییر و تحول می‌یابند.

پیشنهاد ما

خبرها

رویدادها