همزمان با دهمین سالگرد فعالیتهای آموزشی ایران آکادمیا؛
دانشگاه ایران آکادمیا در همکاری با انستیتو بین المللی مطالعات اجتماعی برگزار میکند.
دومین کنفرانس بین المللی ایرانپژوهی معاصر با موضوع
ایران و گردش قرن؛ آزمودهها، آموزهها و چشماندازها
ایران در قرن گذشته با فراز و نشیبها و دگرگونیهای پرشمار و اساسی روبرو بوده و در آغاز قرن پانزدهم، چالشها و ابَرچالشهای بسیاری را در پیش روی خود دارد. دو نظام سیاسی بسیار متفاوت، وضعیت توسعه اقتصادی و فرهنگی و سیاسی، تجربه چندین جنگ مستقیم و غیر مستقیم، بسته بودن فضای سیاسی، قبضه حاکمیت به مدت نزدیک به نیم قرن توسط اسلامگرایان از جمله آزمودههای ایران در قرن گذشته بودهاند. در کنفرانس بینالمللی ایرانپژوهی معاصر به موضوع همین آزمودهها، آموزههای آنها و چشماندازهای ایران در قرن پیش رو پرداخته خواهد شد.
برخی موضوعات و مضامین که میتوانند در این کنفرانس دو زبانه بینالمللی مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
- سیر علوم انسانی و اجتماعی در ایران: از پیدایی شاخههای علوم انسانی و اجتماعی و شکلگیری اولین مراکز پژوهشی دانشگاهی تا انقلاب فرهنگی (۱۳۵۹-۱۳۶۲)، مشکلات، محدودیتها، پیامدهای اسلامی کردن علوم انسانی، تاثیر آن بر پژوهش و آموزش علوم انسانی اجتماعی در درون و بیرون دانشگاهها، پژوهشهای مربوط به ایران معاصر در فضاهای آکادمیک خارج از ایران.
- دانشگاه و آموزش عالی، یا بهطور کلی آموزش: پرسشها پیرامون پیامدهای اسلامی کردن آموزش و استفاده ابزاری و ایدئولوژیک از آن برای کنترل اجتماعی و یا گذار از یک آموزش عالی محدود و نخبهگرا به آموزش عالی تودهای.
- آزادی اندیشه و بیان: یک قرن چالش بر سر آزادی اندیشه و بیان؛ و آسیبهای اساسی ناشی از آن برای رشد جامعه ایران.
- مسئله قانون: چرا و چگونه رؤیاهای قانونیت و حکومت قانون نتوانستند به واقعیت تبدیل شوند و جامعه ما هنوز درگیر موضوع قانون است؟
- دولت و جامعه: تحولات رابطه جامعه ایران با دو الگوی دولتی توسعه آمرانه و حکومت دینی و یا دوره کموبیش خاص ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲.
- زنان و جنسیت: تحولات اصلی در زمینه هنجارها، گفتمانها، و مناسبات مربوط به جنس، جنسیت، و جنسانیت (سکسوالیته)، وضعیت و جایگاه زنان در جامعه ایران، نابرابریها و تبعیضهای جنسی و جنسیتی ، و نیز جنبشهای اجتماعی زنان.
- دین: تحولات جایگاه دین در جامعه در چهارچوب یک نظام کموبیش سکولار تا سال ۱۳۵۷ و سپس در نظام دینسالار و حکومتی که در آن روحانیون شیعه نقش اصلی را بازی میکنند. نوع حضور دین در عرصههای سیاسی و اجتماعی، نقش دین در سیاست و اجتماع، سرنوشت سکولاریسم در سایه نظام دینی حاکم بر ایران.
- حقوق بشر: موضوع حقوق بشر و جایگاه آن در جامعهای که حکومتهای بیباور به حقوق بشر دست بالا را در سیاست و دولت داشتهاند.
- محیط زیست: مسئله آب و جوانب اجتماعی و اقتصادی آن چگونه به بحران فراگیر و دغدغههای اساسی دهههای پایانی قرن تبدیل شدند و ایران در برابر کدام دورنمای زیستمحیطی قرار دارد؟
- مهاجرت درونی و بیرونی: تحول جایگاه و سمتوسوی مهاجرت در دورههای گوناگون قرن چهاردهم و رابطه آن از جمله با مسائلی مانند توسعه یا نیروی انسانی.
- روشنفکران: نقش روشنفکران و گرایشهای روشنفکری در تحولات و جنبشهای فکری و اجتماعی ایران و در سرفصلهای اصلی قرن چهاردهم.
- نابرابریهای اجتماعی: تغییرات در قشربندی جامعه ایران و موضوع تحول نابرابریهای گوناگون اجتماعی.
- سیاست خارجی: تحولات رابطه ایران با دنیا و بهویژه کشورهای منطقه، پارادایمهای اصلی حاکم بر سیاست خارجی منطقهای و جهانی ایران و دورنماهای ژئوپولیتیک منطقه و نقش ایران.
- اقلیتهای قومی و دینی: نابرابریها و تبعیضهای دینی و مذهبی، قومی، فرهنگی و زبانی در ایران.
- دموگرافی (خانواده ، زاد ولد، خطر جمعیت)
توجه داشتهباشید که موضوعات به آنچه در بالا اشاره شد، محدود نیستند و چنانچه پژوهشهای دیگری دارید که معتقدید به موضوع کنفرانس مرتبط است برای ثبت چکیده خود اقدام کنید.
دانشگاه علوم اجتماعی و انسانی ایران آکادمیا، از همه پژوهشگران و اندیشمندان دعوت میکند تا در این بحث گشوده و جمعی، همراهی و مشارکت کنند.
ارائه سخنرانی و انتشار در ژورنال رسمی کنفرانس
برای شرکت به عنوان سخنران، لازمست یک چکیده با حداقل ۵۰۰ کلمه در شرح پژوهش خود ثبت کنید. شما میتوانید تا تاریخ آغاز کنفرانس، نسخه کامل مقاله خود را، به کنفرانس بفرستید. مقالات پذیرفته شده، ضمن دریافت DOI، در ژورنال دوزبانه کنفرانس بینالمللی ایرانپژوهی معاصر، به انتشار خواهند رسید.
زمانبندیها:
مهلت ثبت چکیده سخنرانی برای شرکت در پنل: تا ۱۵ ماه ژوئن
اعلام نتایج بررسی چکیدههای شرکت کننده: حداکثر تا ۲۰ ماه ژوئن
برگزاری کنفرانس:
جمعه ۲۶ آگوست (کنفرانس انگلیسی)
شنبه ۲۷ آگوست (کنفرانس فارسی)
مکان کنفرانس:
انستیتوی بینالمللی مطالعات اجتماعی (ISS)، لاهه، هلند
International Institute of Social Studies (ISS)
Kortenaerkade 12, 2518 AX The Hague, The Netherlands
هزینه کنفرانس:
شرکت در این کنفرانس رایگان است.
شرایط شرکت حضوری در کنفرانس:
برای شرکت در این کنفرانس باید حتما از طریق فُرم ارائه شده، ثبتنام کرده باشید. (در زیر متن ببینید).
چهارچوب اجرایی:
این کنفرانس به شکل حضوری برگزار میشود.
سخنرانان در موارد استثنائی زیر میتوانند به صورت آنلاین در پنل شرکت کنند و بحث خود را ارائه دهند:
۱- استادان و پژوهشگران بازنشسته که محدودیت پزشکی برای سفر دارند و یا امکان تامین کمک هزینه سفر از دانشگاه و یا مرکز پژوهشی خود را ندارند.
۲- سخنران نتوانسته است به موقع ویزای مسافرت به هلند را دریافت کند.