نظام‌های اقتصادی، شیوه‌های تولید، و هماهنگی
کتاب نظام‌های اقتصادی، شیوه‌های تولید، و هماهنگی فصل دوم از کتاب هماهنگی ویرانگر، انفال، سرمایه‌داری سیاسی اسلامی نویسنده: مهرداد وهابی

نظام‌های اقتصادی، شیوه‌های تولید، و هماهنگی

This post is also available in: English

فصل دوم از کتاب «هماهنگی ویرانگر، انفال، سرمایه‌داری سیاسی اسلامی: خوانشی جدید از ایران معاصر»

نویسنده؛ مهرداد وهابی

مترجم: یپرم خان هایریک

فصل دوم از کتاب «هماهنگی ویرانگر، انفال، سرمایه‌داری سیاسی اسلامی: خوانشی جدید از ایران معاصر»

انتشارات علمی-پژوهشی ایران آکادمیا

چاپ نخست: ۲۰۲۴

برگ‌شمار: ۶۰

کتاب
بایگانی کتاب‌های منتشر شده
25 محتوا
خبر
بایگانی خبرهای ایران آکادمیا
38 محتوا

نام‌ها

فصل دوم از کتاب

«هماهنگی ویرانگر، انفال، سرمایه‌داری سیاسی اسلامی: خوانشی جدید از ایران معاصر»

مرکز توجه این کتاب هماهنگی ویرانگر و روابط آن با نهادهای مرتبط با حکومت اسلامی، و سرمایه داری سیاسی در مقابل سرمایه‌داری بازار است. در فصل دوم، با دیدگاهی نهادگرا، به شیوه‌های هماهنگی به عنوان میانجی بین نهادهای اساسی و عملکرد اقتصادی، برای توضیح نظم و بحران اجتماعی خواهیم پرداخت. در حالی که یک نظام اقتصادی را نمی‌توان تنها به یک شکل هماهنگی (نمونه: بازار، دستوری، تعاونی یا ویرانگر)  تقلیل داد، شکل غالبی از هماهنگی وجود دارد که امکان درهم‌آمیزی همه‌ی اشکال هماهنگی را فراهم می‌کند. بحران اجتماعی زمانی به وجود می‌آید که مکانیسم‌های هماهنگی نتوانند نقش میانجی خود را ایفا کنند.  

در وضعیت بحران اجتماعی، هیچ یک از مکانیسم‌های هماهنگی غالب نیست. بحران با از‌هم‌گسیختگی میان شیوه‌های مختلف هماهنگی مشخص می‌شود. تحت چنین شرایطی، نوع ویژه‌ای از هماهنگی می‌تواند برخیزد که به شکلی مشخص با بحران سازگار است: “هماهنگی ویرانگر”، آنجا که بحران و نظم آشتی‌پذیرند. هماهنگی ویرانگر مبتنی بر ادغام حاکمیت و مالکیت، نهادهای موازی و رژیم مصادره‌گر است. از منظر اقتصادی، هماهنگی ویرانگر رژیمی غارتگر مبتنی بر سودآوری از طریق مجراهای غیربازاری را تقویت می‌کند. سرمایه‌داری سیاسی اسلامی نظامی اقتصادی است که با این نوع هماهنگی سازگار است.

در پیوند با این محتوا

پیشنهاد ما

خبرها

رویدادها