فمینیسم

با به اشتراک گذاردن این برگه در توییتر، در ترویج دانش بکوشید!

فمینیسم

رویداد
فروم همبستگی برای ایران
کالج دانشگاهی کریستیانیا با الهام از تحولات اخیر در ایران، کنفرانس «زن، زندگی، آزادی» را در تاریخ ۱۴ تا ۱۶ ژوئن ۲۰۲۳ برگزار خواهد کرد.
خبر
انتشار لایحه حقوقی زنان به‌مناسبت روز جهانی زنان
جنبش زنان ایران
به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زنان، گروهی از فعالان فمینیست با رویکردی متقاطع به حقوق زنان و متعهٌد به جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، لایحه حقوقی زنان را با عنوان «لایحه حقوقی زنان؛ پیشنهادی پیشنهاد همبود فمینیستی ایران برای ژن ژیان ئازادی» تدوین و منتشر کرده‌اند. با کلیک بر روی لینک خبر، به وبسایت و سند لایحه حقوقی زنان دسترسی پیدا کنید.
پروفایل
جودیت باتلر
پروفایل جودیت باتلر در وبسایت ایران آکادمیا
جایگزین عکس پُست
پروفایل
مهسا اسداله‌نژاد
پروفایل مهسا اسداله‌نژاد در وبسایت ایران آکادمیا
آزادی اندیشه شماره ۱۲
ایران و جنبش عدم خشونت در آستانه قرن حاضر
مهرداد صمدزاده
یکی از تحولات مقارن با چرخش قرن در ایران که گفتمان انقلابی و فرهنگ سیاسی جامعه را تحت تاثیر قرار داده، گذار از شیوه‌های قهرآمیز به شیوه‌های مسالمت‌آمیز است که نشانه‌های آن به وضوح در تفکر و رفتار نسل‌های پس از انقلاب دیده می‌شود. این گرایش به خشونت‌پرهیزی حاکی از رئالیسم سیاسی نوینی است که نگاه آن به تغییر، بر خلاف عصر انقلاب اسلامی،  نه هویت‌گرا و نه ایدئولوژیک، بل مطالبه محور است. قرینه تاریخی این گفتمان ایده عدالتخانه است که در انقلاب مشروطیت تجسم یافت، ایده‌ای که برای گروه‌های مختلف مردم متناسب با جایگاه و ذهنیت‌شان مفهومی متفاوت و در عین حال انسجام بخش داشت. ایران در آستانه قرن حاضر آبستن چنین تحولی است. اما اینکه چگونه این تحول با تکیه بر اصل عدم خشونت تحقق می‌یابد موضوعی است که با الهام از نظرات ماهاندس گاندی و جودیت باتلر، فیلسوف آمریکایی، مورد بحث قرار می‌گیرد. در این راستا از دو منظر استراتژیک و فلسفی به جنبش عدم خشونت نظر می‌افکنیم که هم تغییرات سیاسی و هم انتگراسیون گروه‌های به حاشیه رانده شده و تحت تبعیض را در مقوله ملت موجب می‌شوند. چنین رویکردی جنبشی را نوید می‌دهد که در ماهیت سکولار و در عمل رادیکال است.
پروفایل
❤ نوال السعداوی (زنده‌یاد)
نویسنده، کنشگر، فمینیست، روان‌پزشک و پزشک مصری. عضو فقید شورای افتخاری بین‌المللی ایران آکادمیا
پروفایل
سیلا بن حبیب
فیلسوف و استاد علوم سیاسی و فلسفه در دانشگاه ییل، عضو شورای افتخاری بین‌المللی ایران آکادمیا

پالایش نتایج

دسته‌بندی
دسته‌بندی
پلتفرم‌ها
زبان
زبان