این سمینار، نخستین سمینار از مجموعه سمینارهای «افقهای متکثر برای انقلاب در-حال-شدن» است که با تلاش و هماهنگی گروهی از دانشگاهیان ساکن سوئد در هماهنگی و با همکاری ایران آکادمیا ترتیبدادهشدهاست.
شرکت کنندگان در این سمینار:
- شهرام خسروی
- پروفسور انسانشناسی در دانشگاه استکهلم
- خدیجه عباسی،
- انسانشناس، استادیار در دانشگاه سوآس (بخش مطالعات توسعه)
- الیاس علوی،
- فعال در زمینه شعر و هنرهای تجسمی
- رضا حسینی،
- دانشجوی دکتری جامعهشناسی، دانشگاه لندن-سیتی
شرح این سمینار
آیا نژادپرستی در ایران نهادینه شده است؟ آیا نژادپرستی در ساختارهای اجتماعی نهفته است؟
افغانستانی-ستیزی چیست و چه مشخصاتی دارد؟ پیشداوریها و تبعیض چه تأثیری بر زندگی افغانستانیتبارها دارد؟ جنبههای جنسیتی و طبقاتی نژادپرستی در ایران چیست؟ این گفتگو با حضور دانش آموختگان علوم اجتماعی و هنرمندان افغانستانی-ایرانی و متمرکز بر این موضوعات خواهد بود. هدف از این گفتگو تشریح تاریخ نهفته مقاومتهای روزمره افغانستانی-ایرانیتباران و تاکید بر درهمتندیگی مبازره عیله نژادپرستی است.
درباره این مجموعه
چهطور میتوان دانشهای متکثر، تجربیات زیسته، کنشهای درحاشیه، فرامرزی، و از پایین را به بحث و گفتوگو نشاند؟ تاریخ صداها، کنشها، یادآوریها، مقاومتها و سرکوبها از خلال چه دریچهای رویتپذیرتر خواهند شد؟
این انقلاب درحال-شدن، به ما میآموزد که تولید دانش محلی (مرکز-گریز)، تجربه زیستهی سوژههای درحاشیه و کنشگری سیاسی-فمینیستی سالیان افراد و جمعیتهای تحت سرکوب و فشار مداوم حکومتی، بایستی در کانون این گفتگوها قرار بگیرند در این سری گفتوگوها، موضوعات گوناگونی چون نژادپرستی، پوپولیسم، دادخواهی و سیاست فمینیستی را به بحث و گفتوگو میگذاریم و افقهای متکثر سوژههای مقاومت را بازترسیم میکنیم و دانشهای جنبشی، زیسته، و پژوهشی را ورای مرزهای تحمیلی و سوژههای سلطه بهرسمیت خواهیم شناخت.
پخشهای زنده در کانالهای زیر انجام میشود: