این محتوا به منظور راهنمایی استادان، مدرسان، دانشجویان و پژوهشگران تهیه شده است تا بتوانند مطابق با استانداردهای مطلوب ایران آکادمیا محتوای ویدئویی خود را تهیه و ارسال کنند.
این راهنما مگر در مواردی که به طور ویژه و جداگانه از تولید کننده محتوا خواسته شود، معیار ضبط ویدئوهای آموزشی و سخنرانیها و ارائههای ویدئویی در مجموعه پروژههای ایران آکادمیا خواهد بود.
شما میتوانید با بهکارگیری این راهنما، متناسب با امکاناتی که در اختیار دارید، اطمینان حاصل کنید که کار به درستی انجام شده است.
در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، به بخش مورد نظر بنویسید.
ویدئوی راهنما
موقعیت کلی تلفن هنگام ضبط ویدئو
اگر میخواهید ویدئو را با تلفن ضبط کنید، چند ملاحظه بنیادی را در نظر بگیرید. موقعیت تلفن باید به اصطلاح landscape باشد. به این معنا که تلفن را ۹۰ درجه بچرخانید تا تصویر پهنای بیشتری داشته باشد (تصویر زیر).
تثبیت تلفن برای ضبط ویدئو
این نکته حائز اهمیت بسیار است که تلفن در ارتفاع و در فاصله مناسبی تثبیت شده باشد. شما میتوانید از سه پایههای مخصوص استفاده کنید و یا با ابتکارهای خانگی و به کار گیری اشیاء سادهای ماننده لیوان کاغذی، کلیپس کاغذ، گیره کاغذ، مداد و کتاب، تلفن را در ارتفاع و فاصله مناسب تثبیت کنید (تصویر زیر).
روشنایی و تناسب ارتفاع دوربین با چهره
همچنان که در راهنمایی کلی آمده است، محیط شما باید کاملا روشن باشد و یا دست کم نور بسیار مناسبی روی چهره شما تابیده شده باشد. پشت سرتان پنجره و منبع نور قرار نداشته باشد، به دیوار نچسبیده باشید و باید دست کم یک متر با دیوار پشت سرتان که بهتر است کاملا ساده باشد فاصله داشته باشید.
همچنان که در تصویر بالا مشاهده میکنید، دوربین ارتفاع مناسبی دارد و مدرس را از مقابل نشان میدهد و مدرس کاملا مستقیم و به روبرو نگاه می کند. اگر دوربین شما پایین تر یا بالاتر قرار گرفته باشد، کیفیت قابل قبولی نخواهد داشت و ناگزیر به ضبط دوباره و تصحیح زاویه خواهید بود.
چارچوب تصویر و کیفیت صدا
دوربین نه از شما بسیار دور و نه به شما بسیار نزدیک باشد. دقت کنید که صدا به خوبی و با وضوح کامل ضبط شود. نباید فضای خالی زیادی در هیچ یک از لبههای تصویر به چشم بخورد. برای روشن تر شدن این توضیح، به ویدئوی راهنما در بالا مراجعه کنید.